8.01.2009

DaNS broj 66


Časopis za arhitekturu i urbanizam Društva arhitekata Novog Sada (DaNS), u svom 66. broju donosi nekoliko tekstova o našim aktivnostima.

Tekst Javni gradski prostor - Evropska nagrada za javni gradski prostor (str 66.), donosi prikaz istoimene izložbe koja je održana u Novom Sadu (22.04-09.05. 2009) održane u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i konferencije na temu Javni gradski prostor održane u Manualovom muzeju zaboravljenih umetnosti (M.F.A.M.). Tekst prati kratak prikaz Kineske četvrti, dela nekadašnje novosadske industrijske zone uz Limanski park u Novom Sadu, koja svojom industrijskom arheologijom i novim kulturnim i zabavnim sadržajima sve više privlači pažnju javnosti.

Urbani dizajn u Školi arhitekture u Novom Sadu, autora dr Darka Rebe (str 67.), je prikaz naučnih aktivnosti i nastavnog programa Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Tekst Oslonac, a ne alibi, Živojina Kara-Pešića (str 72.), je izuzetan prikaz i jezgrovita analiza sadržaja i poruka Priručnika za urbani dizajn (Goran Petrović i Darko Polić, eds.).

3 comments:

Anonymous said...

Da li mi možete reći da li postoji zvanični sajt ovog časopisa? Ja ne mogu da ga nađem.. i kako da se pretplatim?
Hvala

Unknown said...

http://www.dans.org.rs/

ali sajt vec neko vreme nije aktivan

Anonymous said...

GP, hvala..mislim da radi sad :)