7.12.2011

ARD review

Čika Mika se ne da. Upravo je izdao novi broj svog časopisa - ARD review 38/2011.

Ovaj časopis, dugovečan i žilav kao i njegov tvorac, u novom broju donosi, između ostalog, prikaze aktuelnih projekata i nagrađenih radova mladih arhitekata, nekadašnjih Čika Mikinih učenika, ali i dva izuzetno zanimljiva i značajna priloga iz naše, pomalo zaboravljene istorije - obiman tekst o nekadašnjem Centru za stanovanje IMS, kao i podsećanje na dr Ivana Petrovića, pionira u oblasti istraživanja metodologije projektovanja. Ovi tekstovi su svedočanstvo o vremenu kada se i kod nas neko ozbiljno bavio primenjenim istraživanjima u oblasti arhitekture, odnosno kada se od takvog rada moglo pristojno živeti.

Razbarušen i neformalan, ovaj časopis je i dalje praktično jedina periodična publikacija koja se kod nas bavi kritičkim i naučno zasnovanim promišljanjem na temu arhitekture i grada.



Časopis ARD reviev je u potpunosti delo Dr Mihaila Čanka, člana Akademije arhitekture Srbije, naučnog savetnika, nekadašnjeg direktora Centra za stanovanje IMS i Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije, uglednog projektanta i istraživača, eksperta za pitanja stanovanja i vrednovanja u arhitekturi. Ovaj i prethodni brojevi časopisa dostupni su i u digitalnom obliku.

1 comment:

Mihailo Canak said...

Hvala, dragi Gorane na lepim recima. Imam samo malu ispravku: ja sam, istina, dobio Veliku nagradu SAS-a za arhitekturu, ali nikada oktobarsku nagradu iako sam bio tri puta nominovan. Sto nije, brate, nije! Srdacan pozdrav od Cika Mike.

PS. Poslednjih 12 brojeva ARD Review mozete naci preko Google-a tako sto otkucate ARD Review i to je to...